پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حجت‌الاسلام معصومی با تاکید بر این‌که نباید در جامعه ما به گونه ای عمل شود که گناه عادی شود و هر گناهی که انجام می شود را توجیه کنیم. گفت: نباید موعظه‌های بزرگان را کوچک بشماریم.

به گزارش حوزه‌‌نیوز، رییس موسسه آموزش عالی علوم انسانی جامعة المصطفی در جمع  مسئولین و کارمندان این  موسسه یکی از موارد مورد تاکید اسلام را «محاسبه نفس» دانسته و گفت: به مساله محاسبه نفس در آیات و روایات زیادی اشاره شده است و جزو سیره اهل بیت (عليهم السلام) می باشد؛ یک مسلمان باید همواره در شبانه روز به حساب خود رسیدگی کرده و به محاسبه اعمالش بپردازد.

وي افزود: مراحل عمر انسان از تولد تا مرگ به سرعت در حال گذر می باشد و باید به فکر جوابگویی اعمال خود باشیم.

حجت الاسلام معصومی، جوانی را یکی از مراحل مهم زندگی انسان دانسته و بیان داشت: جوانی یکی از نعمت های بزرگ الهی است که می بایست از آن استفاده کامل را برد. اما جوانی نیز به سرعت می گذرد و چیزی از آن باقی نمی ماند و دیگر قابل بازگشت نیست.

وی، مرگ را از حقایق اصلی زندگی عنوان کرد و ادامه داد: همیشه مرگ در کمین انسان هاست و یکی از از علائم آخرالزمان این است که مرگ غیر طبیعی زیاد می شود. آیا جا ندارد که به محاسبه نفس بپردازیم و با توجه بیشتری زندگی کنیم؟

حجت الاسلام  معصومی، برگزاری جلسات موعظه را مهم دانسته و گفت: فضای چنین جلساتی برای تذکر است و همان گونه که جسم انسان به غذا نیاز دارد، روح انسان نيز نیازمند تذکر و موعظه است؛ بنابراین نباید موعظه‌های بزرگان را کوچک بشماریم.

رییس  موسسه آموزش عالی علوم انسانی با اشاره به عوامل قساوت قلب، اظهار داشت: کارهای ناپسندی که انسان انجام می دهد، موجب قساوت قلبش می گردد. وقتی قلب انسان قسی می شود در مرحله اول خداوند را فراموش می کند و این موجب می­گردد که انسان در مرحله بعدی خودش را نیز فراموش کند.

وي افزود: دو چیز موجب فراموشی خود و خدا می گرد که یکی بی توجهی به انجام واجبات و ترک محرمات است و دیگری توجیه گناه و تسویف می باشد.

حجت الاسلام معصومی، داستان بنی اسرائیل را در قرآن کریم دارای نکات اخلاقی فراوان برای زندگی دانسته و گفت: یکی از کارهای ناپسند قوم بنی اسرائیل بهانه گیری های بیجا و فرافکنی بود که سعی می کردند خدا را فریب دهند؛ خداوند در جواب آنها می فرماید:« يُخَادِعُونَ اللّهَ وَالَّذِينَ آمَنُوا وَمَا يَخْدَعُونَ إِلاَّ أَنفُسَهُم وَمَا يَشْعُرُونَ»(بقره9)؛ اگر انسان بخواهد مانند بنی اسرائیل به نحوی خدا را دور بزند و بهانه جویی نماید و در انجام تکالیف و واجبات سهل انگاری نماید، دچار قساوت قلب می گردد.

وي خاطر نشان کرد: اگر قلب انسان قسی شود، پند و موعظه در آن اثر نمی­کند و قرآن کریم می فرماید«فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً »(بقره 74). بنابراین اگر انسان قسی القلب شود به هیچ چیزی پایبند نمی­شود و این از آثار فراموشی خداست.

حجت الاسلام معصومی، عادی شدن گناه در جامعه را از آثار فراموشی گناه دانسته و گفت: نباید در جامعه ما به گونه ای عمل شود که گناه عادی شود و هر گناهی که انجام می شود را توجیه کنیم. گناه فقط در بی حجابی خلاصه نمی شود و در هيچ كجاي زندگی، نباید قبح گناه شکسته شود.

بر اساس گزارش المصطفی وي در پایان افزود: باید به فکر خودسازی باشیم و در تمامی شئون زندگی خدا را ملاک قرار دهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha